Gelinim Mutfakta'nın gözdesi! Evhamlı köfte tarifi

Evhamlı köfte misafirlerinize yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif. İçerisine un ve baharatlar katılan evhamlı köfte nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte yanıtı...

İnce bulgurla yapılan evhamlı köfte bulgurun suyu şişince yapılmaya başlanmalı. Evhamlı köfte suyuna 3 diş sarımsak girmeli. Peki bu özel lezzet nasıl yapılır?

EVHAMLI KÖFTE İÇİN MALZEMELER

1.5 su bardağı ince bulgur

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

250 gram kuzu kıyma

Karabiber

Kimyon

Tuz

Köftenin suyu için;

1 yemek kaşığı biber salçası

3 diş sarımsak

Bolca kuru nane

Karabiber

Kimyon

Tuz

Sıvıyağ

Köftelerin üzerini geçecek kadar su

TARİF

İnce bulgurumuzu bir kaba alalım ve üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edip bulgur şişinceye kadar ıslayalım.

Bulgur suyunu çekip şişince içerisine yumurta, un, kıyma ve baharatlarını ekleyip iyice yoğuralım.

Daha sonra ellerimizi su ile ıslayarak ufak ufak köfteleri yuvarlayalım.

Derin bir tencere içerisine sarımsakları ezelim, sıvı yağını, kuru naneyi, karabiberi, kimyonu ve salçayı ilave edip kavuralım.

Ardından suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.

Suyumuz kaynamaya başlayınca içerisine köfteleri ilave edelim.

Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN!