Köfteli orman kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da günün yemeği köfteli orman kebabı oldu!

Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında bugün günün yemeği köfteli orman kebabı oldu. Tv başındaki izleyenlerin akşam evde tarifi denemek istiyor. Finale adım adım yaklaşan yarışmacılar puanlarını kayınvalidelerden alacak. Köfteli orman kebabı nasıl yapılır?

Köfteli orman kebabı tarifi, Gelinim Mutfakta'da günü yemeği oldu. Her gün farklı ve bir o kadar lezzetli tariflerin yapıldığı programda kayınvalideler köfteli orman kebabının tadımına bakarak puan verecek. Gelinim Mutfakta köfteli orman kebabı malzemeleri neler, nasıl yapılır?

KÖFTELİ ORMAN KEBABI MALZEMELERİ NELER?

Köftesi İçin:

350 gr. dana kıyma

1 tane soğan

1 tane yumurta

3-4 çorba kaşığı galeta unu

Tuz

Karabiber

Kimyon

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Diğer Malzemeler:

1 soğan

2 havuç

3-4 patates

2 bardak bezelye

1,5 çorba kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

KÖFTELİ ORMAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Köfteler için soğanı rendeleyin. Kıymayı, ufalanmış ekmek içini, baharatları ve tuzu da katıp yoğurun. Elinizi ara sıra ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bir tavada az yağda köfteleri sallayarak kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlunun üzerinde dinlendirin.

Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Bir tencerede rendelenmiş domateslerle kekiği kavurun. Salçayı ve doğranmış sarımsakları da ekleyin. Sıcak su ilave edin. Kaynayınca sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun...