Şakşuka nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta telli şakşuka tarifi ve malzemeleri!

Gelinim Mutfakta telli şakşuka tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyenler tarafından merak edildi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasına farklı lezzetler seyirci karşısına çıkıyor. telli şakşuka nasıl yapılır? Haberimizin içinden telli şakşuka tarifine ulaşabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta'da bugün lezzetli telli şakşuka tarifi ekrana gelecek. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında lezzetli yemekler yapılırken, gelinler arasında da mücadele yaşanıyor. Telli şakşuka nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta telli şakşuka tarifi ve malzemeleri...

TELLİ ŞAKŞUKA MALZEMELERİ NELER?

4-5 adet patlıcan

2-3 yeşil biber

1 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

4-5 domates

1 tatlı kaşığı salça

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı şeker

Tuz

İstenilen baharatlar

Kızartmak için sıvıyağ

TELLİ ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR?

Patlıcanlar küp formunda doğranır.

Acılarını salmaları için tuzlu suda beklettirilir.

Biber ve soğan ince bir şekilde doğranır.

Domatesler küp formunda doğranır.

Sarımsak ya ezilir ya doğranır.

Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.

Peçete üzerinde bekletilerek fazla yağı süzülür.

Sosunu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konur.

Biber, soğan ve sarımsak bu yağda kavrulur.

Salça eklenip kavurmaya devam edilir.

Bir süre sonra domatesler, şeker, baharat ve tuz eklenir.

Domatesler biraz kavrulduktan sonra su eklenir.

Suyu çekince sos patlıcanla harmanlanır. Servise hazır afiyet olsun.