Evde lezzetli sandal tavuk nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta sandal tavuk tarifi!

Gelinim Mutfakta sandal tavuk tarifi televizyon izleyicileri tarafından merak edildi. Hafta içi her gün yayınlanan programın bu haftaki sunucusu Safiye Soyman oldu. En lezzetli yemek tariflerinin yapıldığı yarışmada bir isim günün sonunda çeyrek altın alıyor. İşte sandal tavuk tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta sandal tavuk tarifi için araştırmalar yapılıyor. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışması olan Gelinim Mutfakta hafta içi her gün ekrana geliyor. Gelinler belirtilen yemeği yaparak puanları topluyor. Peki, Evde lezzetli sandal tavuk nasıl yapılır, malzemeleri neler? Biz de sizler için tarifin detaylarına haberimizde yer verdik.

GELİNİM MUTFAKTA SANDAL TAVUK MALZEMELERİ!

3 adet orta boy kabak

2 parça tavuk göğsü

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 domates

1/2 TK karabiber

1 TK tuz

1/4 TK kimyon

1/2 TK pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

1 YK salça

2 SB su

Üzeri için:

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

GELİNİM MUTFAKTA SANDAL TAVUK TARİFİ

Kabakları ortadan ikiye kesin ve orta kısmını kaşıkla çıkartın. Tavada arkalı önlü ön pişirme yapıp bir fırın tepsisine dizin. Bir tavada küp küp doğranmış tavuğu soteleyin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin. Domatesi ve baharatları ilave edip pişirin. Tavuklu harcı kabağın içerisine paylaştırın. Salça ve sıcak suyu karıştırın. Kabakların olduğu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından çıkartın ve kaşar peyniri serpip tekrar fırınlayın.