Rosto köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta rosto köfte tarifi!

Rosto köfte tarifi bugün Kanal D'nin sevilen yemek yarışmasında ekrana geldi. Bugün de lezzetli yemekler yaparak puan toplayacak olan gelinler için mücadele devam ediyor. Programın takipçileri akşam evlerinde tarifi denemek için rosto köfte tarifini almak istiyor. Peki, Rosto köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Rosto köfte malzeme listesi ve tarifi Gelinim Mutfakta'da yayınlandı. Ağızları sulandıran bu tarifi evlerinde denemek isteyen vatandaşlar araştırmalarında Rosto köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Biz de sizler için be tarife haberimizde yer verdik. İşte Gelinim Mutfakta rosto köfte yapılışı...

ROSTO KÖFTE MALZEMELERİ

1 kg dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet rendelenmiş kuru soğan

4 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

Püresi için;

3 adet haşlanmış patates

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı süt

Yeteri kadar tuz

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

ROSTO KÖFTE NASIL YAPILIR?

Harcı hazırlamadan önce patateslerinizi haşlamaya başlayın patates haşlanırken köfteyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Kıymaya soğanı, yumurtayı, galeta ununu, kimyon, tuz ve karabiberi ilave ederek hepsi özleşene kadar yoğurun.

Köfte harcının üzerini örterek buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Daha sonra harcı yağlanmış tepsinin içinde yuvarlak ve yassı bir şekilde biçimlendirerek üzerine yağlı kağıt kapatın. Bunu 180 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Bu arada haşladığınız patatesleri tereyağı ve sütle ezerek püre haline getirin. Köftenin üzerinden yağlı kağıdı alarak üzeri kızarana kadar 10-15 dakika daha fırında kalsın.

Domates salçasını da sıvı yağ, tuz ve suyla incelterek kızaran rosto köftenin üzerine gezdirin. Bu şekilde sos kıvamını bulana kadar fırında pişsin

Püreli rosto köfte, piştikten sonra servis tabaklarına hazırladığınız patates püresinden koyun. Üzerine dilimlediğiniz rosto köfteyi sosuyla birlikte yerleştirin.

Bu şekilde püreli rosto köfte ikramınızı yapabilirsiniz.