Portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? Portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri!

Portakallı tavuk pirzola tarifi ve malzemeleri belli oldu. İzleyiciler tarifin detaylarını öğrenmek için araştırmalarında Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? sorusunu soruyor. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışması Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola tarifi haberimizde.

Portakallı tavuk pirzola tarifi, bugün Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında günün menüsü olarak seçildi. Gelinler, bu lezzetli tarifi yaparak kayınvalidelerden 5 tam puan almaya çalışacak. Peki, Gelinim Mutfakta portakallı tavuk pirzola nasıl yapılır? Portakallı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri sizlerle...

PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA MALZEMELERİ

4 tavuk pirzola

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım portakalın suyu

Yarım limonun suyu

1 mandalinanın suyu

3~4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesi

Tuz

Üzeri için

Birkaç dal taze kişniş

Buğday salatası için

1.5 su bardağı haşlanmış buğday

1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin

4 salatalık turşusu

1 domates

Sosu için

Zeytinyağı

1 yemek kaşığı koruk ekşisi

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Üzeri için

Taze kişniş yaprakları

PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA NASIL YAPILIR?

Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin. Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.

Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Buğday salatası için haşlanmış buğdayı bir servis tabağına alın.

Dilimlenmiş siyah zeytin, küp doğradığınız salatalık turşusu ve domatesi ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Tavuk pirzolalarınızı üzerine taze kişniş yaprakları ilave ederek ve yanında buğday salatasıyla servis yapın.