Nursel Ergin'in sunuculuğunu üstlendiği programda gelinler bugün pofuduk tavuk tarifi yapıyor. Kanal D'de yayınlanan yapım hafta içi her gün ekrana geliyor. Peki, Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk nasıl yapılır? Pofuduk tavuk malzemeleri ve tarifi sizlerle...
Yarım Tavuk Göğsü
1 Yumurta Sarısı
1 Yk Yoğurt
1 Tatlı K. Salca
2 Diş Sarımsak
1 Çk. Tuz
1 Çk. Pulbiber
1 Çk. Kekik
1 Yumurta Akı
Tuz
Kekik
Pul Biber
Kızartmak İçin
Zeytinyağı
Tavuk göğsünü ince ince dilimleyin .
Üzerine yoğurt yumurta sarısı ezilmiş sarımsak salça tuz baharat ile harmanlayıp üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Yumurta akını bir çimdik tuz atarak kar haline gelene kadar çırpın baharatlar i ekleyip karıştırın.
Tavaya zeytinyağını ilave edip ocağa alın.
Dinlenen tavuk göğsü nu yumurta akına batırıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.