Napolyon tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'da bugün Napolyon tatlısı yapıldı. Tarifi almak isteyen televizyon izleyicileri araştırmalarında Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı nasıl yapılır? Napolyon tatlısı malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Kanal D'nin severek takip edilen yarışma programında en lezzetli tariflere haberimizde yer verdik.

Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı tarifi ve malzemeleri Demet Akalın tarafından verildi. Bugün haftanın final heyecanının yaşandığı programda bir isim haftanın birincisi olacak. Bugün ekrana gelen lezzetli yemek tarifi Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı nasıl yapılır? Napolyon tatlısı malzemeleri neler? İşte lezzetli tarife dair merak edilenler...

NAPOLYON TATLISI MALZEMELERİ NELER?

1 lt süt

6 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket krema

Karameli İçin

1 çay bardağı şeker

3 çay bardağı su

1, 5 yemek kaşığı nişasta

1 paket şekerli vanilin

Üzerine

2 adet milföy

GELİNİM MUTFAKTA NAPOLYON TATLISI NASIL YAPILIR?

Muhallebisi için krema ve vanilin haricindeki malzemeleri tencereye alıyoruz ve ara ara karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.

Kıvam alınca ocağı kapatıyoruz krema ve şekerli vanilini ekleyip çırpıcıyla çırpıyoruz. Kuplara paylaştırıyoruz dilerseniz borcama da yayabilirsiniz.

Fırına milföyleri koyuyoruz ve kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz.

Karamel için 1 çay bardağı şekeri tencereye alıyoruz düşük ısıda eriyinceye kadar tutuyoruz rengi dönmeye başlayınca karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.

1 çay bardağı suyu dikkatlice döküyoruz sıçrayabilir hemen tencerenin kapağını kapatabilirsiniz suyunu geri kalanında nişastayı karıştırıyoruz şeker tekrar eriyince nişastalı suyu tencereye döküyoruz. Kıvam buluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Daha sonra kuplardaki veya borcamdaki tatlının üzerine yayıyoruz. Servis edeceğimiz zaman üzerine milföyü küçük küçük parçalıyoruz afiyet olsun.