Mini yağlama tarifi ve malzemeleri burada! Gelinim Mutfakta mini yağlama nasıl yapılır?

Mini yağlama tarifi ve malzemeleri televizyon izleyicileri tarafından merak edildi. Bugün programda değişikliğe gidildi. Gelinler kayınvalide odasına geçerek yapılan yemekleri değerlendirecek. Gelinim Mutfakta mini yağlama nasıl yapılır? İşte mini yağlama tarifi sizlerle...

Gelinim Mutfakta mini yağlama yapılışı ve malzemeleri Demet Akalın tarafından açıklandı. Kanal D'nin severek takip edilen yemek yarışmasında gelinler bugün, kayınvalidelerin yaptığı mini yağlama yemeğine puan verecek. Peki, Gelinim Mutfakta mini yağlama nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden mini yağlama tarifi ve detaylarına ulaşabilirsiniz.

MİNİ YAĞLAMA MALZEMELERİ

4 su bardağı un

Yarım su bardağı su

1 su bardağına yakın süt

1 paket kabartma tozu

un (aldığı kadar)

Kıymalı malzemesi için;

yarım kilo kıyma

yarım demet maydanoz

2-3 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

3 adet domates

yarım yemek kaşığı domates salçası

yarım yemek kaşığı biber salçası

karabiber

yarım çay kaşığı kimyon

tuz

Üzeri için;

sarımsaklı yoğurt

MİNİ YAĞLAMA TARİFİ

Hamurumuz için verilen ölçülere göre kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp kıymalı harcı hazırlayalım öncelikle kıymayı az biraz yağda suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra ince ince doğradığımız soğanları ve sırasıyla diğer malzemelerimize de ufak ufak doğradıktan sonra baharatlarımızı ilave edelim altını kapatalım.

Hamurumuzu oklava ile açıp bir kase yardımı ile daireler keselim bütün hamurumuza aynı işlemi yaptıktan sonra yağsız teflon tavada pişirelim ve hamuru bekletmeden kıymalı harcı üzerlerine koyalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım. Afiyet olsun.