Krep börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep börek tarifi ve malzemeleri

Krep börek tarifi bugün Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde günün yemeği seçildi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında gelinler ve kayınvalideler arasında mücadele hafta içi her gün ekrana geliyor. Krep börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep börek tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta krep börek tarifi ve malzemeleri araştırılıyor. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında bir isim günün sonunda çeyrek altını kazanıyor. Peki, Krep börek nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden krep börek listesi ulaşabilirsiniz.

KREP BÖREK MALZEMELERİ NELER?

2 tane yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 su bardağı +2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

Peynir ve maydanoz ektra malzeme tercih edebilirsiniz.

Kızartmak için margarin veya tereyağ

KREP BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurta, suyu, sütü ve tuzu derin bir kaseye alıp güzelce çırpıyoruz.

Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu güzelce çırparak homojen hale getiriyoruz.

Teflon veya granit tavamıza bir çay kaşığı margarin koyup eritiyoruz.

Bir kepçe kadar karışımımızdan döküp yayıyoruz. Fazla kızarmadan ters çeviriyoruz. Diğer tarafından aynı şekilde beyaz olacak pişirip büyük bir tepsiye alıyoruz.

Ayni işlemi bütün hamur bitene kadar uyguluyoruz.

Hafif pişen kreplerimizin tam ortasına peynirli harcımızdan koyup önce iki kenarını sonra diğer iki kenarını ortada birleştiriyoruz. Birleşim yeri alta gelecek şekilde hazır ediyoruz.

Tavamıza tekrar çay kaşığının ucuyla margarin koyup eritiyoruz katlayıp hazır ettiğimiz kreplerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.

Kızaran kreplerimizi dört parçaya kesip servis yapabilirsiniz.