Kadayıflı irmik helvası tarifi ve malzemeleri bugün Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Farklı tatlı tarifi arayan ekran başındaki izleyenler kadayıflı irmik helvası nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Çayın ve kahvenin yanına yakışacak olan kadayıflı irmik helvası tarifi sizlerle...
İsteğe göre küçük kaplara ya da orta boy bir cam servis tabağına kavurduğunuz kadayıfın yarısını yayın.
KADAYIFLI İRMİK HELVASI MALZEMELERİ NELER?
1 su bardağı irmik
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 yemek kaşığı toz zencefil
Kadayıfı için;
150 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Sosu için;
300 gram anjelik erik
250 gram donmuş vişne
1 çay bardağı şeker
1 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağ
KADAYIFLI İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
İrmiği ağır ateşte güzel bir şekilde kavuruyoruz. Daha sonra irmik helvası için şerbeti hazırlıyoruz. Kavrulan irmiğin içerisine kavrulmuş kadayıflar eklenir. Çıtır olana kadar kavuruyoruz. Daha sonra şerbeti içine döküyoruz. Bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz.
Helva hafif suyunu çekince demlenmeye bırakılır. Demlenen anjelika eriği ve loru helvamıza ekliyoruz. Helvamızı karıştırıp ve çekmesini bekliyoruz.