Gelinim Mutfakta'da günün yemeği humuslu kabak destesi oldu. Hafta içi her gün televizyon izleyicilerinin karşısına çıkan dizi izleyenlerden tam not alıyor. Humuslu kabak destesi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta humuslu kabak destesi tarifi...
3 adet kabak
2 buçuk su bardağı nohut
Şeker
Tuz, karabiber, kimyon
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı tahin
Sosu için
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Kabaklarınızı alın ve ince şekilde dilin.
İncelikleri çok önemlidir.
Kaynamış suya bir miktar tuz ilave ettikten sonra kabaklarınızı atın.
15 dakika kaynadıktan sonra dinlendirmeye bırakın.
Haşlanmış nohutun üzerine 3 diş sarımsak, kimyon, karabiber, tuz, isteğe göre şeker ve zeytinyağını ekleyin. Rondoda çekin. Bir tam limon suyu ile ikinci kez çekin.
Haşlanan kabakları borcama dizdikten sonra humusu yedirin. Ardından oluşan kata yine kabakları dizin.
Bu aşamadan sonra sosu hazırlayın. Tuz, pul biber ve karabiberi ilave edin. Baharatlar sonrasında salçayla karıştırın. Sos piştikten sonra zeytinyağını gezdirip kekiği ekleyin.
Hazırladığınız sosu kabakların üzerine ekleyin.