Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da günün yemeği etli kadayıf dolması oldu. 4 gelin mutfakta hünerlerini sergileyecek ve çeyrek altını yakasına takacak. Hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta etli kadayıf dolması tarifi ve malzemelerine harbimizden ulaşabilirsiniz.
1/2 kg tel kadayıf
Harç:
1/2 kg kıyma
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, karabiber
Üzerine:
1 su bardağı tereyağı
Soğan ve sarımsağı rendeleyip harç malzemeleriyle beraber yoğurun.
Elde ettiğiniz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp kadayıfa sarın.
Kadayıflı topları yağlanmış fırın tepsinize dizip üzerine erimiş tereyağı gezdirin.
Kadayıf dolmanızı 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında kızarana kadar pişirip servis edin. Afiyet olsun.