Etli kadayıf dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli kadayıf dolması tarifi ve malzemeleri!

Etli kadayıf dolması tarifi ve malzemeleri, Gelinim Mutfakta'da perşembe gününün yemeği oldu. Haftanın sonuna adım adım yaklaşan yarışmacılar, bir hafta daha programda kalabilmek için en lezzetli etli kadayıf dolmasını yapacak. Kayınvalidelerin oylama yaptığı yarışmada bir isim çeyrek altını alacak. Etli kadayıf dolması nasıl yapılır?

Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da günün yemeği etli kadayıf dolması oldu. 4 gelin mutfakta hünerlerini sergileyecek ve çeyrek altını yakasına takacak. Hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta etli kadayıf dolması tarifi ve malzemelerine harbimizden ulaşabilirsiniz.

Etli kadayıf dolması malzemeleri neler?

1/2 kg tel kadayıf

Harç:

1/2 kg kıyma

2 dilim ekmek içi

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

tuz, karabiber

Üzerine:

1 su bardağı tereyağı

ETLİ KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Soğan ve sarımsağı rendeleyip harç malzemeleriyle beraber yoğurun.

Elde ettiğiniz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp kadayıfa sarın.

Kadayıflı topları yağlanmış fırın tepsinize dizip üzerine erimiş tereyağı gezdirin.

Kadayıf dolmanızı 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında kızarana kadar pişirip servis edin. Afiyet olsun.