Beşamelli kumpir nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta beşamelli kumpir tarifi!

Gelinim Mutfakta beşamelli kumpir tarifi ekrana geldi. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında hafta içi her gün mücadele kaldığı yerden devam ediyor. Gelinler bugün beşamelli kumpiri kayınvalidelerin beğenisine sundu. Peki, Beşamelli kumpir nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Beşamelli kumpir tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyenlerin dikkatini çekti. Bu sebeple internet üzerinden Beşamelli kumpir nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında bugün bir isim en lezzetli beşamelli kumpir yaparak birinci olacak.

BEŞAMELLİ KUMPİR TARİFİ

1, 5 kg patates

3 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tereyağı

3 su bardağı kaşar rendesi

Bir tutam tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için;

2 kaşık tereyağı

2 kaşık un

2 su bardağı süt

Bir tutam tuz

Bir tutam karabiber

BEŞAMELLİ KUMPİR NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri soyun ve haşlayın.

Haşlanan patatesleri tereyağı ile hafif pütürlü kalacak şekilde ezin.

Sonrasında ocağa alın ve sütünü azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlayın.

Rendelenmiş kaşardan 1 su bardağını üzeri için ayırıp kalan 2 bardağını patatese ekleyin.

Tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın, ocaktan alın ve fırın kabına alın.

Beşamel sosu için; tereyağı ile unu hafif renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandan çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.

Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip patates püresine dökün.

Kalan kaşar rendesini üzerine serpin ve fırına koyun üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Sıvı yağda salçalı sos hazırlayarak üzerine gezdirin ve servis edin.