Gelinim Mutfakta balkabaklı baklava tarifi izleyenlerin dikkatini çekti. Çayın yanına lezzetli balkabaklı baklava yapmak isteyenler tatlının tarifini yakından takip ediyor. Haftanın final heyecanını yaşayan gelinler en baklavayı en lezzetli şekilde yapmaya çalışacak. Gelinim Mutfakta balkabaklı baklava tarifi ve malzemeleri...
İç harcı için
Şerbet için
GELİNİM MUTFAKTA BALKABAKLI BAKLAVA TARİFİ
Şeker ve suyu tencereye alın. Su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Balkabağını rendeleyip 2 saat süzgeçte bekletin. Elinizle tekrar sıkarak suyunu süzün. Balkabağını büyük bir kaba alın. Ceviz, tarçın, vanilya ve 1 çay bardağı şekeri ekleyip karıştırın. 6 yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fırın tepsisine dizin.
En üstteki yufkaya da tereyağı sürün. Biraz un serpip balkabaklı harcı üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı da aralarına tereyağı sürerek harcın üzerine dizin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürün. Keskin bir bıçakla keserek dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın. Servis yapın.