Gazpacho tarifi, malzemeleri ve yapılışı memrak edilen konular arasında. Genellikle çorbaları kış aylarında sıcak olarak yapsak da Gazpacho lezzetli bir soğuk çorbadır. Bu soğuk çorbaya aşina değilseniz, çiğ sebzelerden yapılan ve genellikle domates soslu soğuk servis edilen bir çorbadır. İspanya ve Portekiz'de ortaya çıktı ve kesinlikle lezzetli ve ferahlatıcı bir tadı vardır. Peki Gazpacho nedir, nasıl yapılır? Gazpacho nerenin çorbası, tarifi ve malzemeleri neler?
GAZPACHO NERENİN ÇORBASI?
Gazpacho, çiğ sebzelerden yapılan soğuk servis edilen ve genellikle domates bazlı olan İspanya'nın güney bölgesinde keşfedilmiş ve dünyaca kabul görmüş bir çorba çeşidi.
Aynı zamanda İspanyol bölgesine ait sıvı bir salata olarak tarif edilirken, bazı kaynaklara göre de İspanya'nın en meşhur yemeği olan gazpacho, aslen Orta Çağ dönemlerinde İslam dünyasına ait bir medeniyet iken, çorba olarak çıkmıştır.
Gazpacho (Soğuk İspanyol Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet domates,
1 adet yeşil biber,
1 adet küçük salatalık,
1 adet küçük boy soğan,
1 diş sarımsak,
Yarım limonun suyu,
4 yemek kaşığı zeytinyağ,
2 dilim ekmeğin içi
1 çay kaşığı tuz.
Gazpacho (Soğuk İspanyol Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Domates, biber, salatalık ve soğanı iri iri doğrayıp derin bir kabımıza alıyoruz.
Sarımsağı ikiye bölüp ekliyoruz.
Ekmek içi, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu ekliyoruz.
Tüm malzemeyi blenderdan geçiriyoruz.
Başka bir kabın üzerine bir süzgeç koyup karışımı süzgeçten geçiriyoruz.
Dilerseniz damak zevkinize göre açmak için su ilavesi yapabilir veya içinde buz küpleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet Olsunn.