Gazianteplilerin sağlık sırrı: Atom! Yemek yerine onu içiyorlar! Tanesi 50 TL

Sıcaklığıyla meşhur Gaziantep'te en sevilen içeceklerden biri de atom. Ferahlatan atom içeceğinin birçok hastalığa da iyi geldiği söyleniyor. Peki, Gazianteplilerin sağlık sırrı dediğimiz atomun içinde neler var? İşte sıcağa karşı ferahlatan atom tarifi...

IHA

Gaziantep'in en meşhur içeceklerinden biri de atom. Atomun birçok hastalığa iyi geldiği söylenirken, Gaziantepliler yemek yerine bile bu içeceği tükettiğini belirtiyor. Peki, atom neden bu kadar değerli?

Gaziantep'te sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, çeşitli meyveler ve kuruyemişlerin karışımından hazırlanan atom içeceklerle hem serinliyor hem de doyuyor.

Gaziantep'te yaygın olarak tüketilen atom içecekler, çeşitli meyvelerin karışımından hazırlanan kokteyller olarak biliniyor. Mevsimsel meyvelerle hazırlanan atomda bal, çerez, buz ve süt gibi besleyici maddeler bulunuyor. Üzerine fıstık ve pekmez dökülerek servis edilen atom içecekler, hem serinletici hem de doğal ve besleyici özellikleri ile dikkat çekiyor.

ATOM TARİFİ

Atom içeceği ile bilgi veren işletmeci Çetin Bayır, atom tarifini şöyle anlatıyor:

"Atomun içinde ballı çerez var. Süt, muz, kavun ve mevsimindeki meyveler bulunuyor. Atom insanları hem tok hem de dinç tutar. Talep oldukça yoğun. Vatandaşlar genellikle yemek yemek yerine atomu tercih ediyor. Atom daha hafif ve doyurucu bir içecek olduğu için çok talep ediliyor. Vatandaşlar atomu çok beğeniyorlar. Ayrıca bir diğer içeceklerimizde birçok hastalığa iyi gelmektedir. "

ATOMUN TANESİ 50 TL

Atomdan bir günde 300 tane satıldığını söyleyen Bayır, "Atom içeceğinin fiyatı ise 50 TL. Diğer içeceklerimizde 35 TL ile 50 TL arasında değişmekte." şeklinde atomun fiyatını açıklıyor.

5 dakikada kahvaltılık pizza tarifi! Ekmek gibi tok tutuyor