Gaziantepli ustalardan fıstığı mangalla buluşturan keşif: Kadayıf kebabı

Gastronomi şehri Gaziantep her geçen gün farklı lezzetlerle gündeme geliyor. Bu defa tatlıyı kebapla birleştiren tatlı ustaları ortaya kadayıf kebabını çıkardı. Kadayıf kebabı için önce fıstık ezmesi hamur gibi yoğruluyor, ardından harç kebap şişine geçiriliyor. İşte Antep'te ortaya çıkan kadayıf kebabının tarifi...

AA

Gaziantep denilince herkesin ilk aklına gelen tatlılar oluyor. Yeni tatlı keşifleri deneyen Gaziantepli ustalar bu defa fıstığı ve mangalı birleştiren kadayıf kebabını sundu. Görenleri ve tadanları şaşırtan kadayıf kebabı tarifi oldukça pratik.

AA'da yer alan habere göre Gaziantep'te kadayıfı kebap şişine saplayıp mangalda pişiren tatlıcı, "Kadayıf Kebabı" adını verdiği ürünüyle fark yaratmaya çalışıyor.

KADAYIF KEBABI NASIL YAPILIYOR?

Gaziantep Şahinbey ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, kentte her geçen gün artan rekabet ortamında öne çıkabilmek adına yeni bir çalışma yapma kararı aldı.

Firmanın ustaları, yaklaşık 1 ay süren çeşitli denemelerin ardından kadayıfı kebap şişine saplayıp mangalda pişirme fikrinde karar kıldı. Lezzete "kadayıf kebabı" ismini veren ustalar, ilk olarak içine şerbet dökülen fıstık ezmesini hamur gibi yoğurarak kıvama getiriyor.

Ardından hazırladıkları bu harcı kebap şişine saplayan ustalar üzerine ise bol tel kadayıf sarıp mangalda ateşin üzerine koyuyor.

Yaklaşık 5 dakika boyunca mangalda pişen, siparişe göre hazırlanan ve kısa sürede ilgi gören "Kadayıf Kebabı" porsiyonu 40 liradan satışa sunuluyor.

"HEM GÖZE HEM MİDEYE HİTAP EDİYOR"

İşletme sahibi Serdal Urhan, gastronomi kenti Gaziantep'in tatlı ve kebap anlamında oldukça çeşitliliğe sahip olduğunu söyledi.

Söz konusu lezzetin hem göze hem de mideye hitap ettiğini ve bu yorumun müşteriler tarafından yapıldığını belirten Urhan şöyle konuştu:

"Gaziantep denilince akla tatlı ve kebap geliyor. Biz bu iki lezzeti birleştirdik ve ortaya kadayıf kebabını çıkardık. İlk başta müşterilerimiz 'Kebap şişinde mangalda tatlı mı olur?' dedi ama yedikten sonra fikirleri çok değişti. Bizim sektörde rekabet ve farkındalık çok önemli oldu. Sürekli yeni sunum ve lezzet bulmak zorundasınız yoksa piyasanın altında kalırsınız. Biz de böyle bir lezzet ortaya çıkardık ve oldukça başarılı oldu."

Urhan, kente yeni bir lezzet kazandırdıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, "Bizden önceki ustalarımız sürekli yeni lezzetler ortaya çıkardıkları için biz gastronomi kenti olduk. Biz de şimdinin ustaları olarak yeni lezzetler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah bu gelenek böyle devam eder." ifadesini kullandı.