Gaziantep'in üç yemeğine tescil

Mutfağıyla ünlü Gaziantep'in küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorbaya coğrafi işaret tescili verildi. Etli yemekler arasında yer alan küşleme hem tadıyla hem de görselliği ile iştah kabartıyor. İşte Antep'in yeni tescilli yemekleri...

AA

Yöresel lezzetleriyle meşhur tescilli Gaziantep yemeklerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gaziantep mutfağıyla özdeşleşmiş lezzetlerden küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorbaya coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

AA'da yer alan habere göre Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada "gastronominin başkenti" Gaziantep'in mutfağına ait yöresel lezzetlerinin tescillenmesi amacıyla çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorba için yapılan başvurular kabul edilerek, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Küşleme kebabı baharatlı ve acı soslu bir et yemeğidir.

Gaziantep malhıtalı köfte ise mercimekle yapılan bir köfte çeşididir.

Öz çorba yarma buğday, et suyu ile yapılan yoğurtlu bir çorba türüdür.

Üç lezzetin de tescil almasıyla Gaziantep, 40 coğrafi işaret ve 1 geleneksel ürüne sahip hale geldi.

Regaip Kandil'ine özel kandil simidi tarifi! Sirkeli kandil simidi tarifi