Gaziantep'in sevilen lezzeti Alinazik yemeğinin en kolay tarifi! Evde yapılan pratik Alinazik kebabı

Dünya mutfağı sayılan Gaziantep lezzetlerinden en meşhuru olan Alinazik kebabı ev hanımlarının da radarına girdi. Evde kolayca yapılacak Alinazik yemeğinin en pratik tarifini sizler için derledik. İşte Alinazik kebabı tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Kırmızı etin, tereyağı, köz patlıcan ve acı biberin buluştuğu Alinazik, Anadolu mutfağının en eski lezzetlerinden biridir. Osmanlı'da elçi ziyaretlerinde sıklıkla yapılan Alinazik'in bir porsiyonu 300 kalori olduğundan tek öğün yemeği olarak da bilinir. Tam bir şifa deposu olan Alinazik kebabını evde kolayca yapmanın püf noktalarını bir araya getirdik.


Osmanlı mutfağının en meşhur tatlısı! Evde kazandibi yapmanın püf noktaları

GAZİANTEP'İN SEVİLEN LEZZETİ ALİNAZİK YEMEĞİNİN EN KOLAY TARİFİ!

ALİNAZİK KEBABI MALZEMELERİ

300 gram küçük doğranmış dana eti (yağ oranı az olmamalı)

40 gram doğal tereyağı

2 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı toz biber

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Yarım çay kaşığı tuz

3 orta boyda patlıcan

Bir kase yoğurt

ALİNAZİK KEBABININ EVDE YAPILIŞI

Öncelikle har ocak ateşinde 3 patlıcanı közleyin. Ateşe koymadan patlıcanları bıçak yardımıyla deliniz. Közlenen patlıcanların sıcak haldeyken kabuklarını soyunuz. Doğrama tahtasına alıp iyice ufak parçalara ayırınız. İçerisine ezilmiş bir diş sarımsak ve yarım çay kaşığından da az tuz koyunuz. İyice karıştırılmış yoğurdu üzerine dökünüz. Servis tabağının içine boşaltınız. Öte yandan ocaktaki diğer gözde kısık ateşe etinizi koyunuz. Kısık ateşte ortalama 15 – 20 dakika da pişirilen etiniz daha yumuşak olur. Bir parça tencere de ise o sırada tereyağınızı koyun.

Kalan diğer sarımsağı da ezerek tereyağına ekleyin. Kırmızı eti diğer tencereden alıp tereyağı olan tencereye ekleyin. Karıştırıp kısık ateşte 7 dakika bekletin. Üzerine akabinde tuz, toz biber ve salçanızı ekleyip karıştırınız. Pişen eti servis tabağına eklediğiniz patlıcan karışımının tam orta kısmına koyun. Süslemek amaçlı bir dal maydanozdaki yaprakları kesip etin üzerine koyun. Son olarak göz kararı biraz toz biber serpiştiriniz. Alinazik kebabınız servise hazır!

Afiyet olsun...