Gaziantep'in tescilli lezzeti nohut dürümünün tarifi

Gaziantep'in meşhur lezzeti ''nohut dürüm'' tescilli lezzetler listesine eklendi. Pide ekmeğin arasına konulan nohut, dürüm şeklinde satışa sunuluyor. Gaziantep'in sevilen yemeği nohut dürüm tarifi haberimizde...

DHA

Gaziantep'in sevilerek tüketilen "Nohut dürüm" ü tescilli lezzetler listesine girdi. Antep'te günlük tüketilen acılı ve sade olarak yapılan nohut dürümü kemik suyu ile yapılıyor. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla hafızalarda iz bırakan nohut dürüm tarifi haberimizde...

DHA'da yer alan habere göre Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep'e özgü acılı ve sade nohut dürümü, Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TPE) tarafından tescillendi. 

NOHUT DÜRÜM NASIL YAPILIYOR?

Son yıllarda büyük ilgi gören nohut dürümü için nohutlar geceden ıslanıyor.  

Nohutlar kemik suyu ile pişirilerek acı toz biber ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılıyor. Pide ekmeğin arasına konulan nohut, dürüm şeklinde satışa sunuluyor.

Yemeden önce önyargı yaşayan vatandaşların yedikten sonra vazgeçemediği lezzetin tescillenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden kentteki dürümcülerden birinin 3'üncü kuşak işletmeciliğini yapan Ahmet Kesen, nohut dürümünün Gaziantep'in kültürü olarak kabul edildiğini söyledi.

Nohut dürümünün çok sevildiğini ve daha fazla sevilmesi için çalıştıklarını anlatan Kesen, şöyle konuştu:

"Yerli turistlerimizin yanında yabancı turistlerimizden bile nohut dürümü için talep var. Çoğu insanın bilmediği bir lezzet. İlk duyulduğunda 'nohut dürümü mü olur?' diye düşünüyor insanlar. Ancak tattıkları zaman lezzetinden vazgeçemiyorlar ve sürekli tercih ediliyor. Geçen yıl şehrimizi gezmek için gelen turistlerin bu yıl da geldiğini ve yine gelip bizden nohut dürümü yemek istediklerini görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Şehrimizin tarihi yerlerini gezmeye gelen turistlerimiz baklavanın kebabın tadına bakıyorlar ve hiçbir şekilde nohut dürümünü de unutmuyorlar. Şehrimize gelip de işletmemize uğrayan turistler da nohut dürümünü tatmak için geldiklerini söylüyor. Bu da bizi gururlandırıyor."