Altı ezmeli kebap MasterChef'te ana kadroya girecek beşinci yarışmacıyı belirleyecek. Peki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır?
Gaziantep'in meşhur yemeklerinden olan altı ezmeli kebap tarifinde kebaplar mangalda pişiyor, altına ise közlenmiş domates ve biber ezmesi koyuluyor. İşte Gaziantep'in meşhur altı ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...
ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ MALZEMELER
1 kilo yağlı kıyma
10 adet arpacık soğan
6 adet domates
8 adet yeşil biber acı
Yarım demet maydanoz
2 paket karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı yağ
Yarım çay bardağı su
GAZİANTEP USULÜ ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ
Öncelikle elbette kıymalı harcı hazırlıyoruz. Bir kaba kıymayı ekleyin ve tuzla yoğurun.
Daha sonra bir kâsenin içine karbonatları dökün, üzerine yarım çay bardağı su ekleyin. Elinizi karbonatlı suyla ıslatıp kıymadan bir tutam alarak şişe dizin. Bastıra bastıra arada elinizi karbonatlı suya batırın dağılmamasını engeller.
Kıymanız bitene kadar aynı işleme devam edin. Ondan sonra kebapları mangalda pişirin.
Aynı zamanda domates, biber, soğanları mangalda közleyin. Pişen domatesleri soyun ve güzelce ezin. Üzerine yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
Ardından sunum tepsisinin altına yayın daha sonra soğan biberleri soyun onları da tepsiye alın. Ortalarına pişen kıyma kebaplarını dizin.
Üzerine doğradığınız maydanozları serpin. Altı ezmeli kebap sunuma hazır. Afiyet olsun.