Isparta bölgesinin nadide lezzetlerinden olan gazel böreği herkes tarafından sevilmekte ve yenilmektedir. “Gazel böreği nasıl yapılır?” sorusunun cevabını herkes merak etmektedir. Son zamanlarda popüler olan gazel böreği yapımı pratik ve lezzeti harika olmasıyla dikkat çekmektedir. Gazel böreği lezzetiyle herkesin beğenisini kazanmaktadır.
GAZEL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
HAMURU İÇİN
3 su bardağı un
250 gr kıyma
30 gr sıvıyağ
2 haşlanmış patates
2 soğan
3 dal maydanoz
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı sıvıyağı
GAZEL BÖREĞİ NASIL YAPILIR
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bezeleri üzerlerine nişasta serpiştirerek merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerlerine eritilmiş ılık tereyağı sürüp üst üste yerleştirin. Merdane ile yufka inceliğinde büyük bir hamur açın. Hamuru ortadan ikiye kesin. İç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Kıymayı ilave edip 5 dakika karıştırarak kavurun.
Patatesleri iri küpler şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İç malzemeyi hazırladığınız yarım hamurların üzerine yayın. Geniş rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.