Nur Sena Sarıtaş
Midede gaz oluşumu bağırsakları da zor duruma sokar. Bu yüzden uzmanlar, besinleri çiğneyerek tüketmeyi ve öğünler arasının 6-8 saat olmasını tavsiye ediyor. Fakat buna uymayanlar için gaz sancıları kaçınılmaz olabiliyor. Peki, gaz sancısı için ne yapmak gerek?
Gaz sancısı için sabahları aç karnına su tüketmek , meyve suyu içmek ve kayısı gibi bağırsakları hareketlendiren meyveleri yemek faydalı olur. Bunun dışında gaz yapan yiyecekler tüketilmemelidir. Özellikle kurutulmuş meyveler şifalıdır.
GAZ ÇIKARAN GÜÇLÜ BAHARATLAR
Kimyon, anason, rezene, dereotu tohumu, kakule, kekik ve zencefil öğütülerek veya yemekle birlikte tüketilebilir.
NELER GAZ YAPAR?
Karışık, hazır ve katı yemekler, yemek yedikten sonra meyve yemek, öğünleri kısa tutmak gaz yapar ve sancıya neden olur.