Gastrit ve reflü hastaları dikkat! Kahvaltıda bunları tüketin

Mide hastalıklarından olan gastrit ve reflü sabahları artabiliyor. Kahvaltıda tüketilen besinlere bağlı olarak gastrit veya reflü tetiklenebilir. İşte mide hastalarının kulak vermesi gereken sağlık tavsiyeleri...

Sabah aç karnına yağlı ve ağır işlenmiş besinler tüketmek mide hastalıklarını tetikleyebilir. Özellikle reflüsü olanlar mide bulantısı ve mide yanması yaşayabilir. Peki midesi hassas bireyler sabah kahvaltıda ne tüketmeli? İşte yanıtı...

GASTRİT VE REFLÜSÜ OLANLAR DİKKAT

Beslenme tedavisi

Yemekler çok sıcak ve soğuk olmamalıdır.

Yemekler yavaş yenmeli, iyi çiğnenmelidir.

Mideyi uyarmayan, tahriş etmeyen besinler tercih edilmelidir.

Az posalı besinler tercih edilerek midenin yorulmaması sağlanmalıdır.

Öğün sayısı arttırılarak midenin birden dolması engellenmelidir.

Midesi hassas olanlar ne yemeli?

Beyaz ekmek, makarna, pirinç, mısır, irmik, erişte, şehriye kraker, bisküvi tüketebilirsiniz. Mayalı yapılmış hamur işi besinlerden; ağır şerbetli ve yağlı tatlılardan uzak durunuz. Şeker ve şekerli besinlerden, sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar tercih ediniz. Sık beslenme programı mide korumada çok etkilidir.

Tüketilmesi önerilmeyen yiyecek ve içecekler: Yağda yapılmış yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve gravyer peynir dışında kalan diğer peynirler. Sıcak ve kepekli, esmer ekmekler. Yağda kızartılmış, kavrulmuş etler, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri.Haşlanmış yumurta gastrite iyi gelir mi?

Peynir gastrite iyi gelir mi?

Örnek vermek gerekirse; haşlanmış yumurta, beyaz peynir, dil peyniri, esmer ekmek, salatalık, marul ve sade zeytin gastrit hastaları için kahvaltıda tercih edebilecekleri sağlıklı besinler arasında yer alır.