Fransızların et yemeklerinin sırrı: Demi glace sosu! İşte tarifi

Fransızların meşhur sosu ''Demi glace'' kahverengi et suyu ile yapılır. Yapımı oldukça zahmetli olduğundan dolayı genelde marketlerde paketlenmiş hâli tercih edilir. Kırmızı et ve tavuk yemeklerine çok yakışan demi glace sosunun ana malzemesi kemik suyu, tereyağı ve un. Mutfakla arası iyi olanlar için demi glace sos tarifi ve malzemelerini adım adım anlattık. İşte Fransızların meşhur kahverengi sosu demi glace tarifi...

Demi glace sos tarifi et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi. Fransızlardan dünyaya yayılan bir lezzet olan demi glace sosu kahverengi bir sostur. Marketlerde paketlenmiş hâlini bulmak mümkün. Bu sosun püf noktası ise kemik, sebze ve unun iyice kavrulmasıdır. Demi glace sosu rengini buradan alır.

Ülkemizde de birçok mutfağa girmeye başlayan demi glace sosunu evinde denemek isteyenler tarifimize göz atabilir. Et yemeklerine eşlik eden bu sosun ana malzemesi kemik suyu, tereyağı ve un. Demi glace sosu için önce İspanyol sosu hazırlamanız gerekiyor. İşte demi glace tarifi ve malzemeleri...

DEMİ GLACE SOSU MALZEMELER

2 su bardağı İspanyol sosu

2 su bardağı et suyu

DEMİ GLACE TARİFİ

Bir sos tenceresinde İspanyol sosunu ve et suyunu koyup iyice karıştırın.

Ardından ocağın altını açın ve et suyu ile İspanyol sosunu yaklaşık bir buçuk saat kaynatın.

Tencereyi kontrol ederek kaynatın. İlk koyduğunuz sıvı miktarı yarı yarıya azaldığında ocağın altını kapatın. Afiyet olsun...