Fransızların ayıla bayıla yedikleri lezzet! Brioche ekmeği nasıl yapılır?

Kahvaltı kültürüne tek çeşitliliğe önem veren Fransızların en sevilen lezzeti olan brioche ekmeğini sizler için derledik. Üzerine peynir veya reçel sürerek değerlendirdikleri bu eşsiz lezzeti ayıla bayıla yiyeceksiniz. Peki brioche ekmeği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Fransızlar sabahları genellikle ekmek üzeri bir atıştırmalıkla geçiştirmeyi sevdiklerinden tekli lezzetleri var. Bunlardan en popüleri ise brioche ekmeğidir. Bu ekmekle kahvaltılarını şenlendiren Fransızların her pastanesinde her sokak arası kafesinde de bu lezzeti görürsünüz. Filtre kahve, portakal suyu ile tüketmeyi severler.

Farklı lezzetleri tatmayı seviyorsanız bu lezzet sizin için hazırlandı. Yumuşacık hamuru ve içiyle eşsiz kapıları aralayan brioche ekmeği ile beraber kiraz reçelini de hazır tutmanızı tavsiye ederiz.

BRİOCHE EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

250 gram un

150 ml süt

Bir çay kaşığı kadar yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker

2 adet yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

50 gram tereyağı

YAPILIŞI

Tereyağını ve sütü bir kaba koyun oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Ardından bir yumurta ve yaş mayayı koyup blendırdan geçirin.

Şekeri, tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra unu yavaşa yavaş dökün.

Hafif kek yumuşaklığında olan hamur kıvamına varında uzun kek kalıbını yağlayıp dökün.

Ardından kalan diğer yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine fırça yardımıyla sürün.

200 derece ısıtılmış fırına koyun.

30 dakika pişirin.

Afiyet şifa olsun...

Hem atıştırmalık hem de lezzetli bir kahvaltılık! Fırında bebek patates nasıl yapılır?