AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Fransızlar sabahları genellikle ekmek üzeri bir atıştırmalıkla geçiştirmeyi sevdiklerinden tekli lezzetleri var. Bunlardan en popüleri ise brioche ekmeğidir. Bu ekmekle kahvaltılarını şenlendiren Fransızların her pastanesinde her sokak arası kafesinde de bu lezzeti görürsünüz. Filtre kahve, portakal suyu ile tüketmeyi severler.
Farklı lezzetleri tatmayı seviyorsanız bu lezzet sizin için hazırlandı. Yumuşacık hamuru ve içiyle eşsiz kapıları aralayan brioche ekmeği ile beraber kiraz reçelini de hazır tutmanızı tavsiye ederiz.
MALZEMELER
250 gram un
150 ml süt
Bir çay kaşığı kadar yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
50 gram tereyağı
YAPILIŞI
Tereyağını ve sütü bir kaba koyun oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
Ardından bir yumurta ve yaş mayayı koyup blendırdan geçirin.
Şekeri, tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra unu yavaşa yavaş dökün.
Hafif kek yumuşaklığında olan hamur kıvamına varında uzun kek kalıbını yağlayıp dökün.
Ardından kalan diğer yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine fırça yardımıyla sürün.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
30 dakika pişirin.
Afiyet şifa olsun...