Fransızlar soğan sever mi demeyin. Onların da soğanla yapılan meşhur yemekleri bulunuyor. Bunlardan biri de meşhur Fransız soğan çorbası. Et suyuna ve soğana dayalı üzeri peynirle kapatılarak yapılan soğan çorbası, fırında pişiriliyor. İşte Fransız soğan çorbası tarifi ve malzemeleri...
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
3 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
6 su bardağı et suyu
1 adet kuru defne yaprağı
2 dal taze kekik
Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
4 dilim baget ekmek
Yarım su bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri
Servis için:
Taze frenk soğanı
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Fransız usulü soğan çorbası için bir tavada tereyağını eritin. Minik minik doğranan soğanları soteleyin.
Ocağı kısın soğanlar altın sarısı ve karamelize olana kadar pişirmeye devam edin. Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin.
Soğan karışımına et suyu, kıyılmış defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Çorbayı kısık ateşte bir saat pişirin.
Daha sonra çorbayı tuz ve karabiberle baharatlandırın. Fırını ve fırına uygun kâseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kâselere koyun ve her birinin üzerine 2 dilim baget koyun. Bagetin üstüne gravyer peyniri ekleyin.
Çorbayı, peynir eriyene ve iyice kızarana kadar birkaç dakika fırında pişirin. Frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Fransız usulü soğan çorbası hazır. Afiyet olsun...