MasterChef Fransız soğan çorbası tarifi merak ediliyor. Soğanın sotelenmesiyle yapımına başlanan Fransız soğan çorbası tarifi hem kolay hem lezzetli. İçerisinde sarımsak, defne yaprağı ve kekik gibi vücuda şifa olan besinlerle dolu Fransız soğan çorbası kış günlerinde favori çorba tarifiniz olabilir.
Farklı çorba tarifi arayanlar Fransız soğan çorbası tarifini araştırıyor. İşte hem pratik hem lezzetli nefis çorbanın yapılışı...
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
3 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
6 su bardağı et suyu
1 adet kuru defne yaprağı
2 dal taze kekik
Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
4 dilim baget ekmek
Yarım su bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri
Servis için:
Taze frenk soğanı
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Fransız soğan çorbası tarifi için öncelikle bir tavada tereyağını eritin. Minik minik doğranan soğanları soteleyin.
Ocağı kısın soğanlar altın sarısı ve karamelize olana kadar pişirmeye devam edin. Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin.
Soğan karışımına et suyu, kıyılmış defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Çorbayı kısık ateşte bir saat pişirin.
Daha sonra çorbayı tuz ve karabiberle baharatlandırın. Fırını ve fırına uygun kâseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kâselere koyun ve her birinin üzerine 2 dilim baget koyun. Bagetin üstüne gravyer peyniri ekleyin.
Çorbayı, peynir eriyene ve iyice kızarana kadar birkaç dakika fırında pişirin. Frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Fransız soğan çorbası hazır. Afiyet olsun...