AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ülkemizde Bursa ve civarında meşhur olan ekşi mayalı ekmeğe benzer olan tartine Fransızların kahvaltılarda vazgeçilmez lezzetidir. Ancak ekşilik oranı tartine de daha fazladır. Soğuk havalarda sıklıkla tüketilen tartine ekmeği Fransızlar için sandaviç ekmeğidir.
Kahvaltılarında çeşitlilik arayanlar için bu eşsiz lezzeti sizler için derledik.
250 gram beyaz un
20 gram buğday unu
175 gram su
40 gram ekşi maya
Çay kaşığı ucuyla tuz
Gramlarına dikkat edilerek yapılması gereken hamurlardan biridir.
Öncelikle bir kapta unları karıştırın.
Akabinde tuzu koyup suyu ilave edip yoğurun.
Suyu adım adım koymakta fayda var. Yoğurduğunuz hamura son olarak maya ekleyin.
Yoğurma işlemi sonunda hamurun ağzını kapatın.
Oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin.
Ortalama 3 saat bekletilmesi ekmeğin tadını daha lezzetli yapar.
Mayalanan ekmeği parçalara bölün yuvarlayıp 250 derece ısıtılmış fırına verin.
Yaklaşık 25 dakika pişmesini bekleyin.
Afiyet şifa olsun...