Fransız mutfağını sofralarınıza taşıyoruz! Tartine ekmek tarifi...

Avrupa mutfağında en fazla karbonhidrat tüken Fransızlar, Türk mutfağına daha yakın bir damak zevkine sahiptir. En sevilen lezzetleri ise tartine ekmeğidir. Fransız mutfağının sevilen lezzeti için sofralarınızda yer açın. İşte tartine ekmek tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ülkemizde Bursa ve civarında meşhur olan ekşi mayalı ekmeğe benzer olan tartine Fransızların kahvaltılarda vazgeçilmez lezzetidir. Ancak ekşilik oranı tartine de daha fazladır. Soğuk havalarda sıklıkla tüketilen tartine ekmeği Fransızlar için sandaviç ekmeğidir.

Kahvaltılarında çeşitlilik arayanlar için bu eşsiz lezzeti sizler için derledik.

FRANSIZ USULÜ TARTİNE EKMEK TARİFİ

MALZEMELER

250 gram beyaz un

20 gram buğday unu

175 gram su

40 gram ekşi maya

Çay kaşığı ucuyla tuz


YAPILIŞI

Gramlarına dikkat edilerek yapılması gereken hamurlardan biridir.

Öncelikle bir kapta unları karıştırın.

Akabinde tuzu koyup suyu ilave edip yoğurun.

Suyu adım adım koymakta fayda var. Yoğurduğunuz hamura son olarak maya ekleyin.

Yoğurma işlemi sonunda hamurun ağzını kapatın.

Oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin.

Ortalama 3 saat bekletilmesi ekmeğin tadını daha lezzetli yapar.

Mayalanan ekmeği parçalara bölün yuvarlayıp 250 derece ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 25 dakika pişmesini bekleyin.

Afiyet şifa olsun...

Osmanlı kahvaltı sofralarının en nefis lezzeti! Pastırmalı yumurta tarifi...