Fransız kiş tarifi! İster kabaklı, ister pırasa...

MasterChef'te günün yemeği Fransız kişi oldu. Pırasalı, patlıcanlı, kabaklı gibi pek çok çeşidi olan kişi yapmanın en önemli püf noktası hamuru. Özellikle kalıptan çıkarılmasına özen göstermek gerek. Fransız kiş tarifleri bizden çeşidine karar vermek sizden. İşte MasterChef'in 7. Eleme adayının belirleyen kiş tarifi…

MasterChef'te bugün 7. Eleme adayı belirlenirken verilen yemek Fransız kişi oldu. MasterChef'i izleyenler kiş hamuru nasıl yapılır? Diye araştırmaya başladı.

Fransız kişi pırasalı, patlıcanlı, kabaklı gibi pek çok çeşidi olan bir hamur işidir. Size Türkiye'de en sevilen ve MasterChef'tede yapılan kişi tariflerini derledik. İşte MasterChef kiş tarifi...

PIRASALI KİŞ TARİFİ

Kiş hamuru için malzemeler

2,5 su bardağı un

1 poşet kabartma tozu

150 gram eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

İç harcı için malzemeler

500 gram pırasa

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 yumurta

Yarım çay bardağı süt

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tane karabiber

PIRASALI KİŞ TARİFİ

Kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Pırasaları ince ince doğrayarak sıvı yağ ile 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp içine karabiber, pul biber ve tuz ilave edin. Soğumaya bırakın.

Un ve kabartma tozunu karıştırın. İçine erittiğiniz tereyağını, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru dolapta 15 dakika dinlendirin.

Dinlenen kiş hamurunun üçte ikisini kalıbın tabanına yerleştirin, elinizle bastırarak iyice yayın.

Kalan hamuru kalıbın kenarlarına 3-4 santimetre yüksekliğinde yerleştirin. Üzerine pırasalı iç harcı yayın. Süt ile yumurtayı çırpın ve pırasalı karışımın üzerine sürün.

180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kaşarı rendeleyin. Pişirmenin son 5 dakikasında kaşar rendesini pırasaların üzerine serpin. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

ISPANAKLI KİŞ TARİFİ

Ispanaklı kiş tarifinde de pırasalı kiş tarifindeki hamuru kullanabilirsiniz. Sadece iç harcını yeniden yapmanız gerekecek.

İç harç için malzemeler

1 veya 2 kilo ıspanak

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

Üzeri için

Rendelenmiş kaşar peyniri

PEYNİRLİ KİŞ TARİFİ

İç harcı için malzemeler

300 gram beyaz peynir

1 demet maydanoz

1 yumurta

1,5-2 yemek kaşığı un

1 büyük çay bardağı süt

PEYNİRLİ KİŞ TARİFİ

Yine aynı kiş hamuru tarifini uygulayın. İç harcı için peynirleri ve doğranmış maydanozları karıştırın. Yumurtayı, unu ve sütü peynire ilave edin ve karıştırın.

Dinlenen kiş hamurunu kalıba yayın. Hamura çatalla delikler açıp iç harcımızı koyun. Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.