Fransız kahvaltılarının gözde tarifi! Yumuşacık kruvasanın püf noktası suyun ve sütün ılık olması

Kruvasan kahvaltılarda sevilerek tüketiliyor. Kruvasan yapımında püf nokta ise süt ve suyun ılık olarak hamura katılması. Fransızların vazgeçilmez sabah öğünü kruvasan nasıl yapılır? Kruvasanın püf noktaları neler?

Yaş veya kuru maya ile yapılan kruvasanın arasına eritilmiş tereyağı girmeli. Ama tereyağını yakmamak gerekiyor. Peki müthiş lezzetli kruvasan nasıl yapılır? İşte detaylar...

KRUVASAN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 yemek kaşığı şeker

1 paket yaş maya (kuru maya da olur)

1 çay bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tane oda sıcaklığında yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

4-4, 5 su bardağı un

Hamuru açmak için nişasta

Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı

KRUVASAN NASIL YAPILIR?

Şeker, ılık su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.

Daha sonra sütü sıvı yağı yumurtayı ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamur kıvama geldikten sonra 5-10 dakika daha yoğurun.

15 dakika üzerini nemli bezle kapatarak dinlendirin.

Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölüp bezeler halime getirin.

İlk 7'sini alıp tabak büyüklüğünde nişasta kullanarak açın.

Her kata eritilmiş tereyağından sürerek üst üst koyun.

En üst hamura yağ sürmüyoruz kenara alıp üzerlerini örtün. Kalan 7 beze içinde aynı işlemi yapın.

İlk açtığınız 7'li yağlanmış hamuru alıp ellerinizle bastırıp kenarlarından çekiştirerek açın.

Açtığınız hamuru 12 eşit parçaya bölüp içlerine birer tatlı kaşığı nutella sürün ve sarın.

Yarım saat tepsi mayası için bekleyin.

Yarım saat dolduktan sonra yumurta sarılarını sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.

Püf Noktaları

Hamur yoğururken kullanacağınız su ve süt el yakmayacak ılıklıkta olmalı.

Tarifte kuru maya, yaş maya veya instant maya kullanabilirsiniz.

Tarif için gereken tereyağını kısık ateşte yakmadan eritmelisiniz.