Fish and Chips tarifi nesıl, malzemeleri neler? Fish and Chips nasıl yapılır?

Fish and Chips, klasik balık ve patates kızartmasından ibaret olan ulusal bir yemektir. Bunları dünyaca ünlü Harry Ramsden's de dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki binlerce balık ve yonga dükkanından birinden satın alabilir veya evde yapabilirsiniz. Cipsleri kızartmak için bir kap kullanın, ardından balığı, ardından tekrar cipsleri (o gevrek dış ve kabarık iç kısım için) hem balık hem de cipslerin aynı anda yemeye hazır olmasını sağlamak için kullanın. İnternet aramalarında ''Fish and Chips nasıl yapılır? Fish and Chips tarifi nasıl, malzemeleri neler?'' sorularına yanıt aranıyor.

Fish and Chips, yemeği oldukça basittir, fast food olarak kabul edilir ve Britanya Adaları'nda çok popülerdir. Birleşik Krallık ve İrlanda'da balık ve patates kızartması sunan çok sayıda catering işletmesi bulunmaktadır. İngilizler için bu, Amerikalılar için sosisli sandviç ve Ruslar için turta ile aynı. Peki Fish and Chips nasıl yapılır? Fish and Chips tarifi nasıl, malzemeleri neler?

MasterChef'te yarıpşmacılar ana kadroya kalmak için Fish and Chips yaptılar. Fish and chips, bulamaç kaplı kızarmış balığın patates kızartması ile servis edildiği sıcak yemektir. Yemek İngiltere'de ortaya çıkmıştır ve iki ana bileşeni göçmenler tarafından getirildiği için füzyon mutfağının bir örneğidir.

FİSH AND CHİPS NASIL YAPILIR? FİSH AND CHİPS TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa bırakın ve aralarda karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

Kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri, fazla yağını bırakmalarını için 2-3 dakika kadar dinlendirin.

Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.