Fırından çıkan lezzet! Fırın sütlaç tarifi! Püf noktası pirincin yumuşaması

Fırında sütlaç yumuşacık bir kıvama sahip. Sütlacın kıvamını belirleyen ana madde ise nişasta. Sütlacın pirinci ise mutlaka yumuşamalı. Peki fırında sütlaç nasıl yapılır?

Sütlacın süslenmesi için tarçın veya fındık eklenmelidir. Sütlaç kıvamı yumuşacık oluyor. Kaselere sıcakken servis edebilirsiniz. İşte fırında sütlacın tarifi...

İşte size lezzetli ve kolay bir tatlı tarifi: Sütlaç (Fırın Sütlaç)

Malzemeler:

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı buğday nişastası (isteğe bağlı)

2 su bardağı su

Üzeri için: Tarçın veya dövülmüş fındık (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Pirinçleri Haşlayın:

Pirinçleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.

Sütü Ekleyin:

Haşlanmış pirinçlerin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.

Şekeri ve Vanilini Ekleyin:

Karışım kaynamaya başlayınca toz şekeri ekleyip karıştırın. 5-10 dakika kadar orta ateşte pişirin.

Nişastayı Hazırlayın (İsteğe Bağlı):

Sütlacınızın koyu kıvamlı olmasını isterseniz, 2 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp tencereye ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın.

Kaselere Paylaştırın:

Hazırladığınız sütlacı sıcak sıcak kaselere paylaştırın.

Fırınlama (Opsiyonel):

Eğer fırın sütlaç yapmak istiyorsanız, kaseleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye yarıya kadar su ekleyin ve 200°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis Edin:

Sütlacınızı tarçın veya dövülmüş fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!