Fırında somon tarifi! İpek gibi bir somon lezzeti…

Fırında somon, doğru ısıyla pişirildiğinde ipek gibi çözülen bir lezzete dönüşüyor. Somon balığı, limon ve tereyağı ile buluşunca akşam sofralarının parlayan yıldızı oluyor! İşte fırında somon tarifi…

KADİR TEKİN

Fırında somon tarifi doğru yöntemle pişince tadına doyulmuyor. Besleyici yağları ve pratik pişirme yöntemiyle Somon balığı, ev mutfaklarının gözdesi olmaya devam ediyor. Limon, tereyağı ve taze sarımsak ile fırına giren somon, hem hafif hem de güçlü bir lezzet sunuyor.

Somon bir sünger değil; ısıyı sever ama kurutulunca küser. Hızlı pişer, sulu bırakın ve yumuşak lezzetin tadını çıkarın. İşte dışı hafif kızarmış, içi sulu kalan mükemmel fırında somon tarifinin detayları...

FIRINDA SOMON TARİFİ MALZEMELER

2 adet Somon balığı fileto

1 adet limon (dilim + suyu)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 Yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

2 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı pul biber (isteğe göre)

1 çay kaşığı kekik (veya dereotu)

1 yemek kaşığı bal (isteğe göre hafif karamelize dokunuş)

FIRINDA SOMON TARİFİ

Fırını 200°C'ye ısıtın. Fırın tepsisi üzerine pişirme kâğıdı serin, filetoyu yerleştirin.

Sosu karıştırın. Limon suyu + zeytinyağı + eritilmiş tereyağı + sarımsak + tuz + baharatları ekleyin.

Somon balığı filetonun üstüne sosu gezdirin. Limon dilimlerini üzerine yerleştirin. (koku ve nemi kapatan ince bir kapak etkisi gibi çalışır)

12–15 dakika pişirin. Son 3 dakikada ızgara modu açıp hafif kızartabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİSİ

Fırından çıkınca 2 dakika dinlendirin. Üstüne ince kıyım dereotu serpiştirin.

Yoğurtlu, hafif bir salata veya patates püresiyle servis edin.