Fırında somon tarifini herkes farklı şekilde deniyor. Ama en lezzetli fırında somon tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Çünkü bu tarifi birçok kişi denedi ve lezzetli buldu.
Fırında somon balığını lokum gibi yapmanızın sırrı balığı doğru marine etmek. Geriye kalan püf noktası ise pişirme süresi. Çünkü somon hızlı pişen, nazik bir balıktır.
FIRINDA SOMON İÇİN MALZEMELER
Somon balığı
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Defne yaprağı
İsteğe göre sarımsak
FIRINDA SOMON BALIĞI NASIL YAPILIR?
Fırında somon balığı için öncelikle balığı marine edecek sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba 3-4 kaşığı zeytinyağı, tuz, sarımsak, birkaç damla limon suyunu karıştırın. Ardından somon balığının içine ve dışına iyice sürün. Vaktiniz varsa yarım saat bekletin.
Balığı daha sonra yağlı kağıdın üzerine alın.
Üzerine kıyılmış limon dilimi, isteğe göre patates ve defne yaprağı yerleştirilerek yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırında somon balığınız hazır. Afiyet olsun.
SOMON BALIĞININ PÜF NOKTASI
Somon balığını pişirmeden önce zeytinyağı, limon ve sarımsak ile yarım saat marine ederseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz. Kılıçları cımbız yardımıyla alabilirsiniz.