Fırında somon tarifi! Balığı lokum gibi yapan püf noktası

Fırında somon tarifi merak ediliyor. Akşam yemeği menüsü arayanlar fırında somon balığını tercih edebiliyor. Somon en zengin Omega-3 kaynaklarından biri. Aynı zamanda lezzetli, bereketli ve doyurucu bir balık çeşidi. Fırında somon yaparken püf noktası zeytinyağı ve defne yaprağı… İşte nefis balığın yapılışı ve malzemeler…

Fırında somon tarifini herkes farklı şekilde deniyor. Ama en lezzetli fırında somon tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Çünkü bu tarifi birçok kişi denedi ve lezzetli buldu.

Fırında somon balığını lokum gibi yapmanızın sırrı balığı doğru marine etmek. Geriye kalan püf noktası ise pişirme süresi. Çünkü somon hızlı pişen, nazik bir balıktır.

FIRINDA SOMON İÇİN MALZEMELER

Somon balığı

Zeytinyağı

Tuz

Limon

Defne yaprağı

İsteğe göre sarımsak

FIRINDA SOMON BALIĞI NASIL YAPILIR?

Fırında somon balığı için öncelikle balığı marine edecek sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba 3-4 kaşığı zeytinyağı, tuz, sarımsak, birkaç damla limon suyunu karıştırın. Ardından somon balığının içine ve dışına iyice sürün. Vaktiniz varsa yarım saat bekletin.

Balığı daha sonra yağlı kağıdın üzerine alın.

Üzerine kıyılmış limon dilimi, isteğe göre patates ve defne yaprağı yerleştirilerek yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırında somon balığınız hazır. Afiyet olsun.

SOMON BALIĞININ PÜF NOKTASI

Somon balığını pişirmeden önce zeytinyağı, limon ve sarımsak ile yarım saat marine ederseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz. Kılıçları cımbız yardımıyla alabilirsiniz.

Ballı diyet! Yağ yakmak bu kadar lezzetli olmamıştı