Fırında oluşan yağ lekesini çıkartmanın yöntemi! Oysa bu kadar kolaymış

Fırında oluşan yağ lekesi birçok insan için problem haline dönüşebilir. Çünkü kirli bir görüntü oluşturmasının yanı sıra temizlenmedikçe daha da inatçı bir leke haline dönüşebilir. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir temizleme yöntemi, fırında oluşan yağ lekesini temizlemek için, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilir. İşte detaylar…

Fırında oluşan yağ lekesini çıkartmanın yöntemleri birçok kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü söz konusu leke kirli bir görüntü oluşturmasının yanı sıra inatçı bir leke haline de dönüşmüş olabilir. Bu nedenle temizlenmedikçe rahatsız edici bir his oluşturabilir. Ayrıca fırında oluşan yağ lekesini çıkartmanın, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen bir yöntemi bulunuyor.

FIRINDA OLUŞAN YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTABİLEN YÖNTEM

Fırında oluşan yağ lekesi zamanında çıkartılmazsa inatçı bir leke haline dönüşebilir. Ayrıca yağ lekesi temizlenmediğinde kötü bir görüntü de oluşturabilir. Bu nedenle fırında oluşan yağ lekesini temizlemenin pratik yöntemleri de birçok kişi tarafından araştırılıyor. Bunun yanı sıra fırındaki yağ lekesini çıkartmanın en basit yolları arasında gösterilen bir yöntem aşağıda yer alıyor.

KARBONAT VE SİRKE YÖNTEMİ

Karbonat ve sirke ile fırında oluşan yağ lekesini kolayca çıkartmak mümkün olabiliyor. Nitekim söz konusu karbonat ve sirke yöntemi şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Bir kase suya birkaç kaşık karbonat ilave edilir.
  • Ardından hazırlanan karışım fırının içine sürülür ve ortalama 30 dakika bekletilir.
  • Ardından bir sünger ile fırının içi temizlenir.
  • Son olarak bir miktar sirke fırının içine püskürtülür ve sünger ile temizlenir.
  • Not: Yukarıda yer alan temizleme yöntemi uygulanmadan önce mevcut fırının üretici temizlik notları da okunmalı. Çünkü fırınların yapısı değişiklik gösterebilir. Eğer söz konusu yöntem fırının yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanmamalı.

    Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa işte sebebi! Oysa çözümü bu kadar kolaymış