Fırında oluşan yağ lekesini böyle temizleyin! Oysa çözümü bu kadar basitmiş

Fırında oluşan yağ lekesini temizlemenin çeşitli yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken diğerleri, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Peki, fırında oluşan yağ lekesini temizlemenin basit yolları neler? Detaylar haberimizde…

Fırında kullanıma bağlı olarak inatçı yağ lekeleri oluşabilir. Ayrıca lekeler hemen temizlenmediğinde daha da inatçı bir hale dönüşebilir. Peki, fırındaki yağ lekesi nasıl temizlenir?

Fırındaki yağ lekesini temizlemenin birçok farklı yolu bulunuyor. Bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken, diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Peki, fırında oluşan yağ lekesini temizlemenin basit yolları neler?

Haberin devamında pratik bir yöntem bulunuyor. Bu nedenle fırında oluşan yağ lekesinin söz konusu yöntemle temizlenmesi tavsiye ediliyor.

FIRINDA OLUŞAN YAĞ LEKESİNİ TEMİZLEMENİN YOLU

Fırında oluşan yağ lekesini temizlemenin çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen yöntemlerden biri aşağıda yer alıyor.

Bir kase suya birkaç kaşık karbonat ilave edilir.

Hazırlanan karışım fırının içine sürülür ve 30 dakika kadar bekletilir.

Sonra bir sünger ile fırının içi iyice temizlenir.

Ardından fırının içine bir miktar sirke püskürtülür.

Devamında iyice temizlenir.

Bu işlemlerin sonucunda fırında oluşan yağ lekesinin kolayca çıktığı görülebilir.

Not: Fırınların yapı malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem mevcut fırına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.