Fırında oluşan yağ lekesi artık sorun değil! Yıllardır boşuna uğraşıyormuşuz

Fırında oluşan yağ lekesi birçok insanın moralini bozar. Çünkü oluşan lekeyi temizlemek kimi zaman oldukça uğraştırıcı olabilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, fırında oluşan yağ lekesi artık sorun değil dedirtebiliyor. Zira oluşan lekeyi pratik bir şekilde temizleyebiliyor. İşte detaylar…

Fırında oluşan yağ lekesi birçok insanın moralini bozabilir. Çünkü söz konusu leke, kirli bir görüntü oluşturulmasının yanı sıra temizlenmeye kalkışıldığında oldukça uğraştırıcı olabilir. Bu sebeple pek çok insan, fırında oluşan yağ lekesini temizlemenin yollarını merak ederek araştırabiliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, fırında oluşan yağ lekesi artık sorun değil bile dedirtebiliyor. Zira oluşan lekenin pratik bir şekilde temizlenmesinde yardımcı olabiliyor.

Peki, söz konusu yağ lekesini temizleme yöntemi nedir?

FIRINDAKİ YAĞ LEKESİNİ TEMİZLEMENİN YOLU

Fırında oluşan yağ lekesi birçok farklı şekilde temizlenebilir. Ayrıca bu yollardan biri, yıllardır boşuna uğraşıyormuşuz bile dedirtebiliyor. Çünkü oluşan lekeyi kolayca temizleyebiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Bir kase suyun içine birkaç kaşık karbonat ilave edilir.

Hazırlanan karışım fırına sürülür ve ortalama 30 dakika bekletilir.

Sonra bir sünger ile fırının içi iyice temizlenir.

Ardından bir miktar sirke püskürtülür ve güzelce temizlenir.

Bu işlemlerin sonucunda fırındaki yağ lekesinin kolayca temizlendiği görülebilir.

Not: Fırınların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem, mevcut fırının yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.