Fırında kuyruk bekleme derdi sona eriyor! İşte Ramazan pidesi tarifi

Ramazan ayının başlaması ile birlikte pek çok insan fırınlarda pide için kuyruk oluşturmaya başladı. Öte yandan pide evde de pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bunun sonucunda ise, fırında kuyruk bekleme derdi adeta sona eriyor. Detaylar haberin devamında...

Ramazan ayında birçok insan pide tüketmek isteyebiliyor. Bu nedenle iftara yaklaşan vakitlerde pek çok insan fırınlarda pide kuyrukları oluşturabiliyor. Ayrıca bu kuyruklar kimi zaman dakikalarca sürebiliyor. Öte yandan Ramazan pidesi evde de hazırlanabiliyor.

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Ramazan pidesi evde de kolayca hazırlanabiliyor. Bu sayede fırında kuyruk bekleme derdi de adeta sona erebiliyor. Ayrıca Ramazan pidesi tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıda yer alıyor.

Hamuru için Gerekenler

5 su bardağı un.

1 paket instant maya.

2,5 su bardağı ılık su.

1 tatlı kaşığı şeker.

1,5 tatlı kaşığı tuz.

Sosu için Gerekenler

1 yemek kaşığı yoğurt.

1 adet yumurta sarısı.

Üzeri için Gerekenler

Susam.

Çörek Otu.

HAZIRLANIŞI

Ramazan pidesi tarifi için gerekli olan yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. İşte Ramazan pidesi tarifinin hazırlanışı;

Hamur için yoğurma kabına; un, şeker, instant maya ve tuz yerleştirilerek el ile karıştırılır. Ayrıca ortasına çukur açılır.

Açılan çukura ılık su eklenir ve kenarlardaki unlar yavaş yavaş alınarak hamur yoğurulur. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.

Hamur kıvamını aldıktan sonra serpiştirilen un tezgaha alınır ve tekrar yoğurulur.

Ardından tekrar yoğurma kabına yerleştirilir ve üzeri streçlenerek temiz bir bez ile örtülür. Devamında ortalama 40 dakika mayalanmaya bırakılır.

Süre dolduktan sonra mayası gelen hamur tekrardan tezgaha alınarak 1-2 dakika daha yoğurulur ve toparlanır.

Ardından hamur 2 eşit parçaya bölünür ve el ile yuvalanarak beze haline getirilir.

Ortalama 10-15 dakika kadar mayalanması için bekletilir.

Pideye şekil vermek için fırın tepsisine galeta un serpilir.

Devamında bezelerden biri yerleştirilir ve kenara alınır. Diğer tepsiye de galeta un serpiştirilir ve diğer beze de içerisine alınır.

Ardından yoğurtla çırpılan yumurta sarısı bezelerin üzerine sürülür.

El ile bastırılarak hamurun pide şeklinde ve tepsi genişliğinde açılması sağlanır.

Ardından pidelerin kenar kısımlarına parmak uçları ile bastırılır ve daire şekli verilir. Sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastırılır. Şeklini koruması için bastırılan yerlerden tekrardan geçilir.

Devamında fırça ile yumurtalı karışım sürülür ve bolca susam ile çörek otu serpiştirilir. Ayrıca diğer hamur için de aynı işlemler uygulanır.

Sonra önceden ısıtılan 230 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Ardından hazırlanan Ramazan pidesi tarifi afiyetle tüketilebilir.