Fırında karnabahar tarifi! İftara en kolay yemek, 15 dakikada pişiyor

İftara kolay yemek arayanlar fırında karnabahar tarifini tercih ediyor. Fırında karnabahar yapmak için birkaç malzeme yeterli oluyor. Tereyağının ve yumurtanın birleşimiyle eşsiz bir lezzet sunan fırında karnabahar tarif defterinizin kurtarıcısı olabilir.

Fırında karnabahar tarifi merak ediliyor. Özellikle iftara kolay yemek arayanlar için hem kolay hem de pratik olan fırında karnabaharı yapmak sadece 10 dakikanızı alır. Fırında da hemen pişen karnabahar tereyağıyla bir araya gelince nefis bir tada dönüşüyor.

İftara yemeği olmayanlar tarif defterini araştırıyor. En pratik yemeklerden biri de elbette fırın yemekleri. Karnabahar fırına en çok yakışan sebzelerin başında geliyor. İşte 15 dakikada fırında karnabahar tarifi...

FIRINDA KARNABAHAR MALZEMELER

Yarım kilo karnabahar

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber, tuz

FIRINDA KARNABAHAR TARİFİ

Karnabaharları kökleri kısmından parçalara ayırın yıkayın.

15 dakika derin bir tencerede kaynatın.

Akabinde süsüp bir kasede kırdığınız yumurtayı karıştırın ve karnabaharları yumurtaya bandırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Fırına verip yaklaşık orada da 15 dakika bekletin.

Bu sırada bir tencereye tereyağını koyup unu ilave edip kavurun.

Ardından süt, zeytinyağı, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın.

Krem kıvamına gelen sosu karnabaharın üzerine dökün. Yeniden fırına verin.

Yaklaşık 20 dakika pişirin sonra çıkartın. Karnabahar sofraya gelmeye hazır.