Fırın ve buzdolabını yan yana koyanlar dikkat! Elektrik faturasını ikiye katlıyor

Evde yapılan bazı dizayn hataları faturalara yansır. Bunlardan en önemlisi ise buzdolabıdır. Buzdolabının mutfaktaki yanlış konumu ve kullanımı başa bela olan elektrik faturasına yansır. Bu yüzden elektrik faturası yüksek gelenler hemen bu önlemleri almalı. Peki buzdolabı en doğru nasıl kullanılmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Buzdolabı, sürekli açık kalması gereken elektronik aletlerden biridir. Çok elektrik yakımına neden olmadığı düşünülür. Ancak aslında buzdolabının kurulumundan ve kullanımına kadar yapılan bazı hatalar elektrik faturasını ikiye katlar.

Elektrik faturasını düşürmek ve buzdolabını doğru kullanmak için sizlere bir kaç adım araştırdık. Buzdolabı da yapılan hatalar cebinize patlamadan siz kontrol altına alın.

PEKİ BUZDOLABI EN DOĞRU NASIL KULLANILMALI?

Son çıkan buzdolabı modellerindeki değişen dizayn aslında her ne kadar modern gibi görünse de cebe zarar siyan yansıtır. Buzluk kısmının altta olan buzdolabılar aslında faturayı ikiye katladığını biliyor muydunuz. Tüm enerji sisteminde motoru aşırı derecede ısıtan ve elektrik akımını ikiye bölen bu model buzdolabılar yerine buzluk kısmı üstte olanları tercih ediniz.

Buzdolabının ayarlarıyla sürekli oynamayın. Çünkü devresi hareket eden buzdolabı ısı ve soğutma arasındaki dengeyi sağlamak için daha fazla güç harcar bu da faturaya yansır.

Buzdolabının aynında yakın fırın, ocak ya da petek varsa bu da faturaya yansır. Çünkü dış kısmı ısınmaya başlayan buzdolabı hane içindeki buz alanlarını daha fazla çalıştırır. Bu da elektrik faturalarına yansır.

Buzdolabını en hızlı bocan durum ise bulunduğu duvar arasındaki konumdur. Buzdolabı ne kadar duvara yakında o kadar ısınır ısınan buzdolabı bir o kadar enerji harcar.

Ovalama ile uğraşmadan 10 dakikada pas parlak sonuç! Baş döndürecek duşakabin temizliği