Fırın temizliğinin pratik yöntemi! Yağ içindeki fırın 15 dakikada temizleniyor...

Fırın temizliğinin basit yöntemlerini pek çok insan araştırabiliyor. Çünkü yağ içindeki fırını temizlemek fazlaca zahmetli olabiliyor. Öte yandan pratik bir fırın temizliği yöntemi de bulunuyor. Zira yağ içindeki fırını 15 dakikada temizleyebiliyor. İşte detaylar…

Fırın temizliğinin pratik yöntemleri pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü lezzetli yemekler hazırlanabilen fırının yağ içinde kalması, temizlik esnasında oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle zorlayıcı yöntemlerle fırın temizliği yapmak oldukça uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor.

Öte yandan fırın temizliğinin pratik bir yöntemi de bulunuyor. Çünkü söz konusu yöntem sayesinde, yağ içindeki fırın ortalama 15 dakikada temizlenebiliyor.

FIRIN TEMİZLİĞİNİN PRATİK YÖNTEMİ

Fırın temizliğinin pratik yöntemi hemen herkes tarafından araştırılabiliyor. Çünkü bazı yöntemler uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca bu yöntemlerden biri, ortalama 15 dakikada gerçekleşiyor. İşte söz konusu fırın temizliğinin pratik yöntemi;

Bir sprey kaba elma sirkesi koyulur.

Ardından bir buçuk yemek kaşığı karbonat tozu eklenir.

Çalkalandıktan sonra fırının her kısmına sıkılır.

Devamında fırın en yüksek derecede çalıştırılır.

Ortalama 10 dakika sonra fiş çekilir ve çubuklu temizleme aparatının başına bulaşık süngeri, onun üzerine de temizlik bezi koyulur.

Ardından fırının her yeri silinir.

Tüm yağlar ve kirler sıcaktan yumuşadığı için fırın temizliği işlemi kolayca gerçekleşebilir.

Dikkat: Fırınların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki fırın temizliği yöntemi, mevcut fırına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.