Yumuşacık fincan tatlısı tarifi

Son zamanlarda merak edilen lezzetler arasında yer alan “Fincan tatlısı nasıl yapılır?” merak ediliyor. Birçok kişinin severek tükettiği Fincan Tatlısı pratik yapımıyla da oldukça dikkat çekiyor. Hemen hemen herkesin lezzetine bayıldığı bu tatlı sofraları süslüyor.

Son günlerde isminden sık sık söz ettiren Fincan Tatlısı herkesçe merak ediliyor. “Fincan tatlısı nasıl yapılır?” sorusu internette en çok aratılanlar arasında yer alıyor. Pratik yapımı ile ön plana çıkan fincan tatlısı, sevilen bir lezzet. Tarifi ise haberimizde saklı…

MALZEMELER:

1 litre süt

2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı margarin
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilin
1 su bardağı hindistan cevizirendesi
ÜZERİ İÇİN:

6 adet çilek
YAPILIŞI:

Derin bir tencerenin içine süt, un ve şekeri koyarak bir süre karıştırın.
Muhallebi koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Muhallebi kaynadıktan sonra içine margarin atın ve yağın erimesini bekleyin.
Muhallebiyi fincanların içine koyarak buzdolabından soğutun. Muhallebiler soğuduktan sonra fincanların içinde ters çevirerek çıkarın.
Üstlerini hindistan cevizi ve çileklerle süsleyin.
Afiyet olsun...