Filtre kahvenin yanına yakışan lezzet! Zencefilli kış kurabiyesi tarifi

Batı kültüründen hayatımıza giren kış kurabiyesi filtre kahve, çayın yanı sıra sıcak tüm içeceklerle tüketilir. İçeriğinde zencefil barındıran kış kurabiyesi aynı zamanda da faydalıdır. İşte zencefilli kış kurabiyesi tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde en sağlıklı besinlerin yer aldığı kış kurabiyesinin yapımı oldukça basittir. Özel davetlerde sıklıkla yapılan zencefilli kış kurabiyesi sıcak içeceklerin kurtarıcı aparetifidir. Batı kültüründe yılbaşında yapışan bu lezzete bu yüzden kış kurabiyesi denir. Ekşi ve tatlı arası bir tadı olan kış kurabiyesi, yapımındaki en büyük püf nokta ise soğumadan süsleme yapmayın. Tam soğumasını bekleyin.

ZENCEFİLLİ KIŞ KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

100 gram margarin

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi

Yarım çay kaşığı karbonat

Yarım paket vanilya

Yarım çay bardağı limon rendesi

Yarım çay bardağı portakal kabuğu rendesi

Yarım tatlı kaşığı tarçın

Bir çay kaşığı zencefil

YAPILIŞI

Margarini oda sıcaklığında tutun. İçeriğine yumurta şeker ve pekmezi koyup karıştırın.

Akabinde karbonat, tarçın, vanilya, zencefil, portakal kabuğu ve limon kabuğunu rendeleyerek koyun.

Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.

Hamur kıvamı oturunca dinlendirin.

Akabinde hamuru oklavayla açın.

Şekillendiricileri batırıp çeşitlendirin.

150 derece ısıtılmış fırına koyun.

15 dakika sonra çıkarın.

Soğumasını bekleyin.

Daha sonra süsleyin.

Afiyet şifa olsun...

Müptelası olacağınız lezzet! Patatesli çıtır kalem börek tarifi

Meksika mutfağının gözdesi! Tortilla ekmeği nasıl yapılır?