AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde en sağlıklı besinlerin yer aldığı kış kurabiyesinin yapımı oldukça basittir. Özel davetlerde sıklıkla yapılan zencefilli kış kurabiyesi sıcak içeceklerin kurtarıcı aparetifidir. Batı kültüründe yılbaşında yapışan bu lezzete bu yüzden kış kurabiyesi denir. Ekşi ve tatlı arası bir tadı olan kış kurabiyesi, yapımındaki en büyük püf nokta ise soğumadan süsleme yapmayın. Tam soğumasını bekleyin.
100 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım paket vanilya
Yarım çay bardağı limon rendesi
Yarım çay bardağı portakal kabuğu rendesi
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı zencefil
Margarini oda sıcaklığında tutun. İçeriğine yumurta şeker ve pekmezi koyup karıştırın.
Akabinde karbonat, tarçın, vanilya, zencefil, portakal kabuğu ve limon kabuğunu rendeleyerek koyun.
Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
Hamur kıvamı oturunca dinlendirin.
Akabinde hamuru oklavayla açın.
Şekillendiricileri batırıp çeşitlendirin.
150 derece ısıtılmış fırına koyun.
15 dakika sonra çıkarın.
Soğumasını bekleyin.
Daha sonra süsleyin.
Afiyet şifa olsun...