Fesleğenli humus tarifi yemeklerin yanına meze çeşidi olarak ikram ediliyor. Humusun en önemli püf noktası pürüzsüz olmasıdır. İşte fesleğenli humus tarifi ve malzemeleri...
FESLEĞENLİ HUMUS TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım demet fesleğen
3 yemek kaşığı tahin
Yarım limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
5 adet buz
FESLEĞENLİ HUMUS TARİFİ
Fesleğenli humus için önce haşlanmış nohutlarınızı bir kabın içerisine alın. Üzerine sıcak su ilave edin ve 5 dakika kadar bekletin. Suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayın. Humusun püf noktalarından biri de budur.
Fesleğenleri iyice yıkayın. Yapraklarını dallardan ayırın. Sarımsakları soyun ve hafifçe ezin.
Humus tarifi için haznenin içerisine nohut, yoğurt, fesleğen, tahin, sarımsak, kimyon, limon, tuz, zeytinyağı ve buz ilave ederek blenderdan geçirin.
Kıvamı yeterince pürüzsüz olmazsa su ekleyin. Zeytinyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Fesleğenli humus hazır. Afiyet olsun...