Fesenjan tarifi ceviz sevenler tarafından merak ediliyor. MasterChef izleyicileri özellikle dünya mutfağındaki bazı yemekleri not alıyor. Fesenjan da bunlardan biri.
Tatlı, ekşi ve yoğun bir kıvama sahip olan Fesenjan, özellikle özel davetlerde ve kutlamalarda tercih edilen bir çeşittir. İşte İran mutfağından fesenjan tarifi ve malzemeleri...
FESENJAN TARİFİ MALZEMELER
500 gram kemiksiz tavuk
200 gram ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 su bardağı nar pekmezi
3 yemek kaşığı nar tanesi
FESENJAN TARİFİ
Fesenjan için öncelikle cevizleri hazırlayın. 200 derecede ceviz içlerini 15 dakika fırında kızartın.
Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kavurun arından tavuk etlerini içine yerleştirin.
Kızaran tarafları çevirin. Akabinde bir tabağa alın.
Daha sonra soğanları ay şeklinde kesip soteleyin. Onları da tabaktaki tavukların üzerine dökün.
Sonra su nar pekmezi ve cevizi sos kıvamına getirip tavuğun üzerine dökün. Sosa zerdeçal, tarçın, portakal kabuğu tozu ve kakule ekleyebilirsiniz.
En son narları serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun...