Fermuar sıkışınca bu hatayı yapmayın! İyice bozuyor, düzeltmek için...

Fermuar sıkışması en olmadık zamanlarda başınıza gelir. Kapatmak isteseniz kapanmaz, sıkışsa aşağı inmez gibi birçok fermuar sorununa denk gelmişsinizdir. Bu noktada en büyük hata sıkışan fermuarı ısrarla aşağı indirmeye ya da yukarı çekmeye çalışmak. İşte fermuar sıkışınca yapılması gerekenler…

Fermuarlar bazen sıkışabilir bazen de kumaşa takılabilir. Fermuarı hemen düzeltmenin kısa yolunu sizler için derledik.

Özellikle öze günlerde fermuarınız kırılırsa, kumaşa sıkışırsa veya koparsa panik yapmayın. İşte fermuar sıkışınca yapılacak yöntemler...

FERMUARIN SIKIŞMASI DURUMUNDA NE YAPILIR?

Fermuarı açarken veya kapatırken bir kumaşa takıldığını fark ederseniz endişelenmeyin, bu duruma da bir çözüm var. Bunu çözmek için kumaşı aşağı doğru zorlarken fermuarı yavaşça geri çekmelisiniz. Kumaşı yırtabileceğiniz için bu işlemi çok dikkatli yapmalısınız.

Bir diğer durum ise uzun süredir kullanmadığınız fermuarın herhangi bir yöne hareket etmemesidir. Yani kapatamıyor veya açamıyorsunuz, sıkışmış durumda. Bu durumlarda bir yağ bulmanız gerekir. Bunu yapmak için fermuarı bir mum, petrol jölesi veya sabunla ovalayın.

FERMUARIN KAPANMAMASI DURUMUNDA

Fermuarı kapatırsanız, ancak ilerlerken açıldığını görürseniz, yapışma ile ilgili bir sorun vardır. Bu tip problemler genellikle çanta, minder, etek, elbise veya t-shirt cepleri gibi hassas alanlara yönelik polyester kumaşlarda ortaya çıkar.

Onarmak için fermuarı giysinin sonuna kadar kaydırmanız gerekecektir. Ardından cımbızı fermuarın üzerine yerleştirin ve fermuar oturana kadar sıkın. İlk kez sabitlenmediğini fark ederseniz, tutturucuyu daha güçlü bir şekilde sıkarak işlemi tekrarlayın.

Yüzdeki tüyleri acısız yok eden besin! Bu formül epilasyon derdinden kurtaracak

Çirkin görünse de burunla ilgili o hatayı yapmayın! Beyne zarar veriyor