Fellah köftesinin püf noktası! Fellah köftesi tarifi ve malzemeleri

Fellah köftesi tarifi merak ediliyor. Hem çay yanına hem de ara öğün olarak tüketebileceğiniz fellah köftesini yemeklerinizin yanına da seçenek olarak sunabilirsiniz. Fellah köftesinin püf noktası ise dağılmadan haşlamak ve iyice yoğurmaktır. İşte fellah köftesinin kolay tarifi ve malzemeleri...

Fellah köftesi tarifi sıcak yaz günlerinde merak ediliyor. Bulgurun hafifliği yoğurdun lezzeti ile buluşturan fellah köftesinin püf noktalarını ve yapılışını sizler için hazırladık. Hep aynı tariflerden sıkıldıysanız ikindi çayınızın yanına fellah köftesi iyi bir tarif olacaktır. İşte "Fellah köftesi tarifi nedir?" sorusunun cevabı ve fellah köftesinin püf noktaları...

FELLAH KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı kısırlık bulgur

1 yumurta

yarım su bardağı un

1 çorba kaşığı salça

5 adet domates

2 diş sarımsak

1 kâse yoğurt

Karabiber, kırmızıbiber(isteğe göre farklı baharat eklenebilir)

Maydanoz

Tuz

FELLAH KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI

1. Kısırda yaptığınız gibi bulgur 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve şişmesini bekleyin.

2. Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatları ekleyerek yoğurun.

3. Minik toplar yapın, ortasını parmağınızla hafif çukurluk olacak şekilde bastırın. Yaptığınız minik yuvarlakları un serpilmiş tepsiye dizin.

4. Tencerede suyu tuz atarak kaynatın. Su kaynadıktan sonra köfteleri birbir tencereye atın ve haşlayın.

5.Onlar haşlanırken üzerinin sosunu yapmaya başlayın.

6.Tavada önce yağ ve sarımsağı soteleyin. Ardından domates ve maydanozu da ekleyerek sos yapın.

7. Haşlanan köfteleri sosun içine atın ve biraz tavada gezdirin.

8. Köfteleri servis tabağına alın ve yoğurtla süsleyin. Dileyenler yoğurda sarımsak da ekleyebilir. Afiyet olsun.

FELLAH KÖFTESİNİN PÜF NOKTASI

Genelde fellah köftesini yapanlar suda dağılmasından yakınır. Suda dağılmamasını istiyorsanız iyice yoğurmanız gerekiyor ve suda fazla haşlamamalısınız. Ayrıca köfteleri yaptıktan sonra hafif unlayınca suya attığınızda yapışmıyor.