Hilal Çakır
Fellah köftesi tarifi araştırılıyor. İftar menüsü hazır olanlar meze, salata ve ara sıcak tariflerini de denemeyi ihmal etmiyor. Peki, fellah köftesi nasıl yapılıyor?
Fellah köftesinin ana malzemesi kısırlık bulgur. Önce iç harç yoğruluyor ardından minik köfteler haşlanıyor. Sonra da soslanıyor. İşte iftara nefis fellah köftesi tarifi...
FELLAH KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı salça
5 adet domates
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
Karabiber, kırmızıbiber
Maydanoz
Tuz
FELLAH KÖFTESİ TARİFİ
1. Fellah köftesi tarifi için önce bulguru 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve şişmesini bekleyin.
2. Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatları ekleyerek yoğurun. Minik toplar yapın, ortasını parmağınızla hafif çukurluk olacak şekilde bastırın. Yaptığınız minik yuvarlakları un serpilmiş tepsiye dizin.
3. Tencerede suyu tuz atarak kaynatın. Su kaynadıktan sonra köfteleri birbir tencereye atın ve haşlayın.
4.Onlar haşlanırken üzerinin sosunu yapmaya başlayın. Tavada önce yağ ve sarımsağı soteleyin. Ardından domates ve maydanozu da ekleyerek sos yapın. Haşlanan köfteleri sosun içine atın ve biraz tavada gezdirin.
5. Köfteleri servis tabağına alın ve yoğurtla süsleyin. Dileyenler yoğurda sarımsak da ekleyebilir. Afiyet olsun.